Tərkibi:7 ədəd alma
1 su stəkanı un
1 su stəkanı mannı yarması
1 su stəkanı şəkər
100 qram kərə yağı
1 ədəd limon
Darçın zövqə görə
Sürtgəcdən keçirilmiş portağal qabığı
50 qram şəkər tozu
Hazırlanması:Iç hazırlamaq üçün almalaır yuyun.
Sürtdəcdən keçirin.
Üzərinə limon şirəsi, darçın və sürtgəcdən keçirilmiş portağal qabığı əlavə edin.
Soba qabına yağlı kağız qoyun.
Un, mannı yarması, şəkər və qabartma tozunu qarışdırın.
1/3 hissəsini soba qabına tökün və üstünə almaların 1/3 hissəsini qatın.
Bu prosesi 2 dəfə də təkrarlayın. Sonuncu qat alma olmalıdır.
Üzərinə kərə yağını sürtgəcdək keçirib yayın.
Əvvəlcədən 180-200 dərəcə isidilmiş sobada 30-40 dəqiqə biçirin.
Üzü qəhvəyi rəng olmalıdır.
Hazır olduqda soyuduqdan sonra üzərinə şəkər tozu səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, stəkanı, hissəsini, qabığı, keçirilmiş, Üzərinə, qabına, portağal, yarması, mannı, olmalıdır, limon, yayın, Əvvəlcədən, dərəcə, Sonuncu, keçirib, təkrarlayın, sürtgəcdək, yağını