• Şaftalılı şirniyat resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5 897

Tarix : 26-07-2017, 21:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Mehriban


Tərkibi:
125 gr yumuşag kərə yağı
0,5 stakan şəkər tozu
2 yumurta
1 dolu çay gaşığı gabartma tozu
1 cimdik duz
1 stakan və 2 dolu y. gaşığı un
1 şeftalı

Hazırlanması:
1.Yumuşag kərə yağı şəkərlə birlikdə yaxşıca çalınır.
2. Yumurtalar bir-bir əlavə olunur və çalınır.
3. Ələyin içinə un, gabartma tozu, duz goyulur və çırpılmış məhlulun üzərinə ələnir. Artıg mikseri istifadə etmək olmaz, gaşıxla garışdırmak. Halva kimi yayılan bir xəmir alınır.
Xəmir yağlanmış və unlanmış gaba tökülür, gaşıxla gabın içinə eyni şəkilfə yayılır.
4. Şeftali soyulur, dilimlərə bölünür və xəmirin üzərinə goyulur. Bir az şeftaliləri barmağınızla xəmirə basın ki, bişəndə tam xəmirin içinə otursun.
180 t 20-25 dəgigə bişirin. Bişəndən sonra soyudun və zövgə görə üstünə şəkər kirşanı səpin.

Nuş olsun!
Etiketlər: içinə, xəmirin, üzərinə, gaşıxla, çalınır, stakan, goyulur, şəkər, gabartma, gaşığı, bölünür, şeftaliləri, barmağınızla, dilimlərə, Şeftali, tökülür, unlanmış, gabın, şəkilfə, yayılır
BİZİ İZLƏYİN