Tərkibi:300 ml albalı şirəsi (kompotu)
300 ml qaymaq (10-15%)
20 q jelatin
şəkər tozu (zövqə görə)
Hazırlanması:Jelatini 100 ml qaynadılmış soyuq suda isladıb 1 saat saxlayın. Qaymağın içinə zövqünüzə görə şəkər tozu (məsələn, 3 x.q.) əlavə edib, dənələr əriyənədək qarışdırın.
Şirə şirin deyilsə, ona da şəkər tozu əlavə edə bilərsiniz.
Şişmiş jelatinin yarısını ocağın üstünə qoyun, qaynara düşmək istəyən kimi götürün (qaynatmaq olmaz). Qaymaqla qarışdırın.
Uyğun formalara (stəkana, badəyə, kasaya və s.) yarısından doldurun (onları əyri də qoya bilərsiniz, amma fikir verin, içindəki axıb tökülməsin). Soyuducuda tam donanadək, təxminən 3-4 saat saxlayın.
Yerdə qalan şişmiş jelatini də ocağın üstünə qoyub qaynara düşmək istəyəndə götürün. Onu albalı şirəsi (və ya kompot) ilə qarışdırın. Formalardakı qaymaqlı jelenin üstünə əlavə edin. Yenə də tam donması üçün soyuducuya qoyun (3-4 saat).
Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırın, əlavə, şəkər, üstünə, qaynara, götürün, bilərsiniz, qoyun, ocağın, saxlayın, düşmək, şirəsi, albalı, verin, içindəki, tökülməsin, donanadək, Soyuducuda, onları, kasaya