Tərkibi:25-50 qr şəkər
150 ml su
150 ml ağ şərab
500 qr konservləşdirilmiş ananas
350 qr qara üzüm (çərdəklərini çıxararaq iki yerə bölün)
Hazırlanması:Şəkər və suyu bir qazana qoyub şəkər əriyənə qədər yüngülcə istilədin.
Şərabı əlavə soyumağa buraxın. Ananasların baş yarpaqlı qisimini buraxıb 3 hissəyə ayrın.
Iti bir bıçaq istifadə edərək diqqətlicə xarici qabıqdan 1 sm qalacaq şəkildə an anas daxili qismini kəsin.
Kəsdiyiniz parçanı küp küp kəsib yarım üzümlerle birlikdə qarışdırın.
Süfrəyə təqdim etmək üçün: Ananas qabıqlarını boşqaba qoyub meyvələrlə doldurun.
Qaşıqla şərabdan üzərinə töküb üzərini bağlayıb ən az 1 saat soyuducuda saxlayın.
Konservləşdirilmiş ananas istifadə edirsinizsə xidmət üçün ayrı qab tutun.
Süfrəyə təqdim etmə: yoqurtla təqdim edə bilərsiniz.
Qeyd: Təzə ananas istifadə edirsinizsə qabığını kəsərkən dəlməməyə çalışın. Əks təqdirdə sirop axacaq.
Nuş olsun!
Etiketlər: ananas, istifadə, təqdim, qoyub, edirsinizsə, şəkər, Süfrəyə, boşqaba, meyvələrlə, üzərinə, şərabdan, Qaşıqla, doldurun, etmək, üzümlerle, yarım, kəsib, birlikdə, qarışdırın, Ananas