Tərkibi:200 qr qızılı şəkər
275 qr qat qat xəmir
1 sm zəncəfil çubuğu, təmizlənmiş və sürtgəcdən keçirilmiş
4 ədəd banan, nazik doğranmış
2 çay qaşığı süd
Vanilli dondurma
Hazırlanması:Sobanı 220 dərəcəyə qədər qızdırın.
ilk öncə karamel sousunu hazırlayaq: qazanda şəkəri 60 ml suda əridin.
Sonra 5-7 dəqiqə qızılı olana qədər qaynadın.
Oddan götürün, o rəngini dəyişməyə davam edəcək.
Xəmirdən 6 dairə götürün.
Dərin soba qabına 1 çimdik zəncəfil səpin.
Biraz karamel əlavə edin, üstə bananı və xəmirlə örtün.
Üzərinə süd çəkn və 20 dəqiqə qaynadın.
Karamel isti olduğu müddətdə piroqu boşqaba çevirin.
Dondurma ilə servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: karamel, dəqiqə, qızılı, götürün, qədər, qaynadın, zəncəfil, qabına, çimdik, Biraz, əlavə, səpin, Dərin, davam, edəcək, Xəmirdən, dairə, bananı, xəmirlə, çevirin