Tərkibi:2 bütov limon
2-1/4 fincan 2% süd
1 ст.л vanil ekstraktı və ya vanil tozu
3 fincan un
1/4 fincan şəkər tozu
2 x.q qabartma tozu
1/4 ç.q duz
2 çalınmış yumurta
1/4 fincan əridminmiş kərə yağı
Hazırlanması:1.Limonların qabığını soyun və xırda doğrayın. Südə 1 limonun şirəsini əlavə edin. Qarışdırın və 5 dəqiqə saxlayandan sonra vanil əlavə edin.
2. Diqər qabda un, şəkər tozu, duz və qabartma tozunu qarşdırın. Quru ərzaqlara südlü- limonlu mayeni əlavə edib qarışdırın. Məhlul tam qarışmamış əridilmiş yağ və yumurtaları əlavə edib qarışdırın. Sonda limon qabığını xəmirə qatın.
3. Tavada 2 x.q kərə yağını orta odda əridin. Xəmiri kiçik çömçə ilə tavaya tökün və hər iki üzünü qızılı rəngə gədər 2 dəqiqə qızardın.
4.Oladyeləri süfrəyə kərə yağı və limon qabığı ilə bəzəyib verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, fincan, limon, vanil, qarışdırın, qabığını, qabartma, dəqiqə, şəkər, Xəmiri, çömçə, kiçik, əridin, xəmirə, Sonda, yumurtaları, tavaya, qatın, Tavada, yağını