• Tək xəmirdən qarışıq peçenye resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10 990

Tarix : 15-06-2021, 14:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Peçenye reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
250 q kərə yağı
1 çay fincanı duru yağ
1 yumurta
1 stəkan nişasta
1 stəkan toz şəkər
1 paket vanil
1 çay qaşığı qabartma tozu
3.5 stəkan un
Yarım fincan üyüdülmüş fındıq
Yarım fincan üyüdülmüş püstə
Yarım çay stəkanı hindistan qozu
1 xörək qaşığı kakao
1 limondan ləzzət, yarım çay qaşığı zəncəfil
Ağ şokolad, südlü şokolad
Darçın, şəkər tozu

Hazırlanması:
Undan başqa bütün maddələr xəmir üçün qarışdırılır.Un nəzarət altına alınır.
Qulaq lobundan yumşaq xəmir alınır.Xəmiri 5 bərabər hissəyə bölün.
Fındıq, fıstıq, kakao, hindistan qozu (limon və zəncəfildən birlikdə istifadə etdim) hər parçaya əlavə edilir və yoğrulur. 15 dəqiqə soyuducuda saxlanılır. Bu vaxt soba istilənir. Çərəzlər şəkilləndirilir.
Antep fıstığı və hindistan qozu çərəzinə yumurta ağını səpin.
Üzərinə fıstıq və hindistan qozu qoyulur.
Əvvəlcədən qızdırılmış 200 dərəcə sobada qızartmadan bişirilir.
Sobadan alınan peçenye soyumağa qoyulur. Kakaoların bir hissəsini əridilmiş şokoladla bəzilərini şəkər tozu ilə bəzədim.
Həm də limon peçenyelərini ağ şokoladla bəzədim.Darçın peçenyesi üçün darçını və şəkər tozunu bir qabda qarışdırdım və peçenyelər tapdım. İstədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, hindistan, Yarım, qaşığı, stəkan, kakao, yumurta, alınır, limon, fıstıq, şokolad, bəzədim, Darçın, şokoladla, üyüdülmüş, fincan, xəmir, qoyulur, qızartmadan, bişirilir
BİZİ İZLƏYİN