Tərkibi:120 q kərə yağı
60 q şəkər pudrası
220 q quru süd
2 ç.q. qaymaq
70 q keşyu (Hindistan cevizi)
Hazırlanması:Keşyunun çoxunu əzin. Azca ərimiş kərə yağı, şəkər pudrası və quru südü qarışdırın.
Qaymaq və keşyunu əlavə edib əlinizlə eynicinsli kütlə alınanadək yoğurun (quru süd və qaymağın qədəri dəyişə bilər).
Pomadka orta bərklikdə olmalıdır. Onu soyuducuda (dondurucuda - qətiyyən!) 10 dəqiqə saxlayın.
Sonra bu kütlədən kubiklər düzəldərək üstünə bir ədəd keşyu basın. Boşqaba düzüb dondurucuda 20-30 dəqiqə dondurun.
Əgər o saat hamısı yeyilməsə, qalanını soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: dondurucuda, dəqiqə, saxlayın, keşyu, soyuducuda, pudrası, şəkər, kütlədən, Sonra, qətiyyən, kubiklər, bərklikdə, olmalıdır, basın, hamısı, yeyilməsə, qalanını, olsun, dondurun, düzüb