• Fritole resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 133

Tarix : 12-03-2017, 21:00

Bölmə : Peçenye reseptləri / Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Chef Mübariz


Tərkibi:
130 gr quru üzüm
30 ml üzüm suyu
1 yumurta
200 ml süd
500 gr un
40 gr yaş maya
80 gr toz şəkər
1ədəd limonun rəndələnilmiş qabığı
1 çay qaşığı darçın
Duz

Üzəri üçün:
Vanil
Pudra şəkəri

Qızartmaq üçün:
Günəbaxan yağı

Hazırlanması:
Quru üzümü bir kasaya alın və üzərinə üzüm suyunu əlavə edin. Yumşalması üçün 15 dəqiqə gözləyin. Yumurta və südü geniş bir kasada çırpın. Un, maya, şəkər tozu, limon qabığı, darçın və duzu əlavə edib bir spatula köməyi ilə qarışdırın. Yumşalan üzümləri əlavə edin və xəmirin üzərini nəmli bir dəsmal ilə örtərək gözlədin. Mayalanan xəmirdən bir yemək qaşığı qədər parçalar alaraq qızğın yağda qızardın. Kağız dəsmal üzərinə götürərək çox olan yağını alın. Üzəri üçün vanil və pudra şəkərini bir kasada qarışdırın. Qızaran şirniyyatın üzərinə üzərinə səpərək isti xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, əlavə, Üzəri, qarışdırın, şəkər, darçın, qaşığı, kasada, dəsmal, qabığı, qədər, parçalar, alaraq, gözlədin, örtərək, nəmli, qızğın, Mayalanan, xəmirdən, yemək
BİZİ İZLƏYİN