Tərkibi:200-250 q un
6 x.q. xama
150 q kərə yağı və ya marqarin
2 x.q. kakao
100 q şəkər tozu
1 ç.q. qabartma tozu
vanilli şəkər
1 çimdik duz
Hazırlanması:Unu marqarinlə (kərə yağı ilə) ovun, duz, şəkər tozu, xama, qabartma tozu, vanil, un əlavə edib ələ yapışmayan, elastik xəmir yoğurun. Xəmiri iki yerə bölüb bir hissəsinə kakao əlavə edib yoğurun. Hər birini ayrılıqda qida plyonkasına büküb soyuducuya qoyun.
Yarım saat sonra çıxarıb 3-4 mm qalınlıqda yayın. Stəkanla (təxminən 6 sm diametrli) dairələr kəsin.
İki ağ, iki qəhvəyi dairəni növbə ilə üst-üstə çıxmaqla yanaşı düzün.
Bunları rulet kimi bükün.
Sonra ortadan bıçaqla kəsin - 2 "çiçək" alınacaq.
Perqament döşənmiş siniyə yığıb 180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 15 dəqiqə bişirin (çox qurutmayın).
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, yoğurun, kəsin, təxminən, əlavə, kakao, qabartma, qəhvəyi, rulet, Sonra, ortadan, bükün, düzün, çıxmaqla, növbə, bıçaqla, yanaşı, dairəni, Bunları, döşənmiş