Tərkibi:70 q kərə yağı
50 q şəkər pudrası
150 q un
1 x.q. qabartma tozu
1 yumurta
2-3 x.q. giləmeyvəli konfitür
Hazırlanması:Yağı şəkər pudrası ilə yaxşıca qarışdırın. İçinə bir yumurta qırın.
Un (yumurtanın böyüklüyündən asılı olaraq bir qədər çox tələb oluna bilər) və qabartma tozu əlavə edin.
Xəmir yoğurun, üstünü qida plyonkası ilə örtün, soyuducuda 1 saat saxlayın.
Un səpilmiş masanın üstündə xəmiri yayın. Orta ölçülü dairələr kəsin.
Dairələri içinə perqament döşənmiş siniyə düzün. Bir başından azca şərid saxlamaqla yarımdairə kəsin. Bütöv tərəfə bir az konfitür qoyun.
Kəsdiyiniz tərəfi üstünə qatlayın. Qıraqlarını yüngülcə basıb yaxşıca yapışdırın.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: yaxşıca, kəsin, yumurta, konfitür, şəkər, qabartma, pudrası, saxlamaqla, şərid, tərəfə, yarımdairə, başından, Bütöv, perqament, içinə, Dairələri, qoyun, döşənmiş, siniyə, düzün