• Ağızda əriyən balqız şirniyyatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6 025

Tarix : 14-05-2021, 18:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
125 q marqarin və ya kərə yağı (otaq temperaturunda)
1 çay fincan duru yağ
1 çay stəkanı dənəvər şəkər
1 yumurta
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
Aldığı qədər un

Üzəri üçün:
1 stəkan mannı

Şərbət üçün:
3 stəkan su
2 stəkan şəkər

Hazırlanması:
Əvvəlcə şərbət hazırlamaq üçün şəkər və su qazana qoyulur və qarışdırılır və qaynadılır.
Təxminən 10 dəqiqə qaynadandan sonra soyuması üçün kənara qoyulur.Kərə yağı, yağ, duru yağ və digər maddələr qarışdırıcı qaba qoyulur.
Qulaq dibi yumşaqlığının tutarlılığı olan xəmirə şəkər və digər maddələr əlavə olunaraq tədricən un əlavə olunaraq hazırlanır.
Mannı böyük bir boşqaba qoyulur.
Xəmir əllər yüngülcə yağlayaraq şəkilləndirilir.
Sonra mannı örtülmüş yağlanmış bir soba qabına yığılır.
180 dərəcə isidilmiş sobada bişirilir.
Sobadan çıxarıldıqdan 5 dəqiqə sonra ona soyuq şərbət əlavə olunur.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN