Tərkibi:1 stəkan su və ya süd
1 stəkan şəkər
1 yumurta sarısı
3 xörək qaşığı yağ
1.5 paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 xörək qaşığı kakao
1 çimdik soda
1 çimdik duz
3.5 stəkan un
Glazür üçün:1 yumurta ağı
1 stəkan toz şəkər
2-3 çay qaşığı limon suyu
Hazırlanması:Dərin bir qabda un xaricindəki bütün maddələri qarışdırırıq, unu az-az əlavə edirik, ya da qoz ölçüsündə parçaları götürüb yuvarlayırıq
Yağlı kağız və ya yağlanmış bir bişirmə qabına qoyduq və əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişiririk.
Çərəzlər soyuyarkən glazür hazırlayırıq və yumurta ağlarını, şəkər tozu və limonu bir qabda köpüklənənə qədər çırpırıq.
Soyudulmuş peçenyeni şirəyə batırırıq və quruyana qədər isti sobada 20 dəqiqə saxlayırıq, çay və qəhvə ilə xidmət edirik.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, yumurta, şəkər, qaşığı, edirik, qədər, sobada, çimdik, dəqiqə, qabda, xörək, paket, glazür, hazırlayırıq, ağlarını, soyuyarkən, bişiririk, dərəcə, qızdırılmış, olsun