• Qovud resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 31 724

Tarix : 15-08-2015, 22:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 4-6


Tərkbi:
Buğda (qovud hazırlamaq üçün)
Kərə yağı
Su
Şəkər tozu və ya bal
Duz

Hazırlanması:
Qovud hazırlamaq üçün Buğda sacda qovrulur. Qovurğa hazırlanır. İsti-isti kirkirədə (əl dəyirmanı) üyüdülür.
Kərə yağı əridilir, isti su əlavə edilir.
Bunun içərisinə hazırlanan qovut qatılır. Qatı və qəhvə rəngli kütlə alınır. Bunun içərisinə toz şəkər və ya bal, duz qatılır. Miqdarı istəyə görə olur.
Vam odda biraz qarışdırılır və süfrəyə verilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: qatılır, hazırlamaq, Bunun, içərisinə, Buğda, kütlə, rəngli, qəhvə, alınır, qovut, Miqdarı, süfrəyə, verilir, olsun, qarışdırılır, biraz, hazırlanan, istəyə, şəkər, edilir
BİZİ İZLƏYİN