• Hədik resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 57 958

Tarix : 21-09-2015, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Buğda: 1 stəkan
Süd: 1 L
Lobya: 1 stəkan
Mərci: 1 stəkan
Duz
Qarğıdalı: 100 qram
Qoz Ləpəsi: 100 qram.

Hazırlanması:
Nədik hazırlamaq üçün əvvəlcə buğda yuyulur və bir gün təmiz suda saxlanılır.

Lobya, noxud, mərci, qarğıdalı yuyulur və suda bir neçə saat gözlədilir.

Hərik bişirilməyə başlayarkən əvvəlcə iri bir qazanda buğda qaynadılır.

Suyu süzülür, üzərinə 1 litr süd tökülür və qaynadılır. Daha sonra noxud, mərci, qarğıdalı da bu südə əlavə edilir.

Bunlar bişdikdən sonra qazan odun üzərindən götürülür.

Hədik süfrəyə verilən zaman yanına qoz ləpəsi və müxtəlif çərəzlər verilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: Hədik, stəkan, yuyulur, qarğıdalı, mərci, noxud, qaynadılır, Lobya, buğda, əvvəlcə, sonra, bişdikdən, Bunlar, əlavə, üzərinə, tökülür, edilir, qazan, ləpəsi, müxtəlif
BİZİ İZLƏYİN