Tərkibi:6 yumurta
2 xörək qaşığı şəkər
100 qr marqarin
2 xörək qaşığı un
50 qr qabıqsız badam
100 qr çəkilmiş badam
1 kilo şəkərdən sirop
Şərbət üçün:1 kq toz şəkər
3 stəkan su
yarım limon suyu
Hazırlanması:Yumurta sarılarını ağlarından ayıraraq bir qazana alın və şəkəri də əlavə edin.
Yüksək atəşdə qaşıqla ilə çırparaq qabardın.
Atəşdən alaraq çəkilmiş badam, un və 50 qr əridilmiş marqarin əlavə edin.
Yumurta ağlarını ayrı bir qabda bəyaz olana qədəq çırpın.
Qarışığa qataraq kəfgirlə qarışdırın.
Yağlanmış nimçəyə tökərək üzərinə incə doğranmış badamı səpin 20 dəqiqə ilə yarım saat arasında bişirib sobadan çıxarın.
Üzərinə soyuq şərbət tökün.
Şərbətin hazırlanması: Şəkər və suyu bir qazana qoyaraq qaynadın. Köpüyünü alın, limon suyunu qatın. Qısa bir müddət daha qaynadıb atəşdən götürün.
Nuş olsun!
Etiketlər: badam, çəkilmiş, marqarin, şəkər, əlavə, qazana, Yumurta, limon, yarım, xörək, qaşığı, qarışdırın, arasında, kəfgirlə, qataraq, Qarışığa, bişirib, Yağlanmış, dəqiqə, doğranmış