• Köklü halva resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 941

Tarix : 9-07-2016, 14:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 xörək qaşığı marqarin
1,5 kq kök
3 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı şəkər
2 xörək qaşığı bəhməz
1 çay stəkanı döyülmüş qoz və ya fıstıq
1 çay stəkanı süd

Hazırlanması:
Köklərı təmizləyib rəndələyərək qazana qoyun.
Üzərinə 3 su stəkanı südü əlavə edin.
Batıq atəşdə südü özünə çəkənə qədər bişirin.
İçinə şəkər, marqarin və bəhməz əlavə edin.
Digər qabda nişastanı, unu və bir çay stəkanı südü əlavə edərək qarışdırın.
Qarışığı kökün içinə əlavə edib beş dəqiqə daha bişirin.
Ocaqdan köklərı götürüb boşqaba qoyun.
Üzərinə fıstıq və ya qoz qoyub soyuq olaraq süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, əlavə, qaşığı, xörək, qoyun, fıstıq, bişirin, Üzərinə, şəkər, marqarin, bəhməz, Ocaqdan, dəqiqə, Qarışığı, qarışdırın, köklərı, kökün, içinə, qoyub, süfrəyə
BİZİ İZLƏYİN