• Fısdıqlı pave resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 169

Tarix : 9-07-2016, 15:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
5 şorba qaşığı kərə yağı (otaq istiliyində yumuşaldılmış)
1 su stəkanı şəkər
2 böyük yumurta və bir yumurtanın sarısı daha
1 yarım su stəkanı badam tozu
2-3 ovuc qırıq duzsuz fıstıq
Pudra şəkəri

Hazırlanması:
İlk iş olaraq istifadə edəcəyiniz qəlibin dibini yaxşıca yağlıyırıq.
Sonra bazası böyüklüyündə soba kağızı kəsib dibə yapışdırın.
Üzərini təkrar yağlayın.
Ən alta (əslində ən üst olacaq) fıstıq qırıntılarını yayaq.
İstədiyiniz file badam da olar …
Daha sonra mikserdə otaq istiliyindəki kərəyağını kremalaştıraq və şəkəri əlavə edək.
Yumurta və badam tozunu təkrar 2-3 səfərdə yedirdin.
Fıstıqları üzərinə spatula ilə yayaın, düzəldin, masaya bir neçə dəfə vuraraq içindəki havanı çıxarın.
140 dərəcədə təxminən 50-55 dəqiqə bişirək.
Üstünün dekoru üçün soba kağıdından nazik zolaqlar kəsib keksin üzərinə yerləşdirib, pudra şəkəriylə bəzəyə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: badam, fıstıq, təkrar, üzərinə, kəsib, şəkəri, stəkanı, vuraraq, masaya, düzəldin, yayaın, spatula, yedirdin, kremalaştıraq, kərəyağını, istiliyindəki, əlavə, Yumurta, içindəki, səfərdə
BİZİ İZLƏYİN