Tərkibi:1 su stəkanı şəkər
0,3 su stəkanı duru yağ
0,3 su stəkanı kakao
1 çay q. vanil
1,25 su stəkanı un
1 çay q. qabartma tozu
Bir çimdik duz
1 su stəkanı su və ya dımlənmiş kofe
Hazırlanması:Sobanı 180 dərəcə qızdırın.
Bir qab götürün və un, şəkər, kakao tozu, duz, vanil, duru yağ və suyu qatıb qarışdırın.
Soba qabını yağlayın və 30 dəqiqə sobada bişirin.
Hazır olduqda kənara qoyun və soyumasını gözləyin.
Qlazur hazırlamaq üçün 1/2 stəkan şəkəri 4 xörək q. duru yağ, 2 xörək q. süd, 2 xörək q. kakao-tozu, 2 çay q. vanillə qarışdırın.
Odda qaynayana qədər qarışdırın.
Qaynadıqdan 2 dəqiqə sonra oddan götürün.
Qarışdıra-qarışdıra soyumağını gözləyin.
Sonra tortun üzərinə tökün və 1 saat soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, xörək, qarışdırın, kakao, götürün, vanil, gözləyin, dəqiqə, şəkər, Qaynadıqdan, sonra, qaynayana, şəkəri, vanillə, oddan, qədər, Qarışdıra, tökün, soyuducuda, saxlayın