• Xamalı kremlə Palıd düzülüşlü tort resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 193

Tarix : 18-02-2017, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Tort reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2,5 su stəkanı un
8 yumurta
200 qram kərə yağı
1 su stəkanı su
1 çimdik duz
700 qram xama
1,5 su stəkanı şəkər

Hazırlanması:
Bir qaba su, yağ və duz əlavə edin.
Odda qaynayana qədər gözləyin.
Qaynadıqda odu aşağı dərəcə edin və unu üstünə qatıb qarışdırın.
Oddan götürün və soyumağa qoyun.
Soyuduqdan sonra yumurtanı qatın və çalın.
Soba qabına yağlı kağız qoyun.
Hazır xəmiri tort şprisinə doldurun və uzun formalarda qaba qoyun.
Əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcəli sobada 20 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin.
O bişənə qədər şəkəri xama ilə çalın.
Bişmiş uzun formada xəmirləri kremləyin.
Sonra onları palıd foramsında bir-birinin üstünə yığın.
Tortunuz hazır olduqda üzərinə qlazur və ya sürtgəcdən keçirilmiş şokolad səpə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, qədər, qoyun, çalın, üstünə, xəmirləri, Sonra, kremləyin, Bişmiş, formada, bişənə, dəqiqə, sobada, qızılı, alana, bişirin, şəkəri, palıd, qlazur, üzərinə
BİZİ İZLƏYİN