Tərkibi:
Xəmir:0,5 st. əla növ buğda unu
5 yumurta
3/4 st. şəkər tozu
0,5 q vanil
200 q badam
Krem:2 x.q. kakao
200 q kərə yağı
8 x.q. qatılaşdırılmış süd
0,05 q konyak
Hazırlanması:Badamı qovurub təmizləyib döyün. Ələnmiş unla qarışdırın.
Yumurta ağını şəkər tozu ilə çalın. Un və badam qarışığına əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. Perqament döşənmiş formalara töküb 3 korj bişirin.
Yumşaldılmış yağı qatılaşdırılmış südlə, konyak və vanil əlavə etməklə çalın.
Korjlar soyuyandan sonra aralarına krem çəkərək üst-üstə yığın. Tortun yanlarına badam səpin. Üstünə şokoladla xətlər çəkib, güllə bəzəyin, kənarına kremdən haşiyələr vurun.
Nuş olsun!
Etiketlər: badam, çalın, konyak, qarışdırın, əlavə, qatılaşdırılmış, vanil, şəkər, yanlarına, Korjlar, etməklə, səpin, Tortun, çəkərək, sonra, soyuyandan, aralarına, yığın, xətlər, kremdən