Tərkibi:6 ədəd bibər
2 ədəd qırmızı bibər
1 ədəd soğan
2 qəhvə fincanı zeytun yağı
1 x.q un
2 su stəkanı su
250 qram qatıq
1 çay stəkanı su
2 diş sarmısak
Kifayət qədər duz, qara bibər
1 ç.q reyhan
Hazırlanması:Bibərləri ocaqda qizardıb, qabığını soyun və incə uzun olaraq doğrayın. Soğanı kub-kub doğrayın və zeytun yağında qovurun. Unu əlavə edib rəngi dəyişənə qədər qovurun.
Doğranmış bibərləri əlavə edib, 1-2 dəfə qarışdırın.
Üzərinə suyu mərhələ-mərhələ əlavə edərək qarışdırın və 2-3 dəqiqə qaynadın. Sonra ocağın altını söndürərək soyumağa qoyun.
Bir kasaya qatıq, 1 çay stəkanı su, döyülmüş sarmısak, duz və qara bibəri əlavə edib, hamısını çırpın və qazandakı qarışığa əlavə edin.
Bütün vəsaitləri qarışdırın. Üzərinə reyhan səpin. Soyuq olaraq servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, stəkanı, qarışdırın, bibər, reyhan, qovurun, olaraq, doğrayın, sarmısak, qədər, zeytun, Üzərinə, qatıq, mərhələ, ocağın, kasaya, qoyun, altını, söndürərək, soyumağa