• Tutmaç şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 697

Tarix : 10-11-2016, 12:00

Bölmə : Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
2 st. yaşıl mərci,
1 st. ərişdə,
2 x.qaşığı kərə yağı,
1 ədəd baş soğan,
2 st.qatıq,
2 x.qaşığı un,
4 st.su və ya ət suyu,
Quru nanə,
Zövqə görə duz, istiot

Hazırlanması:
Axşamdan yaşıl mərciləri soyuq suda isladın.
Mərciləri qaynadıb suyunu süzün. Soğanı yağda bir qədər qızardın, mərcini əlavə edin.
Qatıqla unu qarıştırın. Duzu və istiotu vurub onu da mərcilərin üzərinə əlavə edin. Bunları qarışdıraraq qaynadın. Sonra əriştəni də bura əlavə edin. Yemək 15 dəqiqə daha bişməlidir.
Yeməyə quru nanə əlavə edib süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qaşığı, yaşıl, üzərinə, Bunları, mərcilərin, istiotu, Qatıqla, qarıştırın, qarışdıraraq, vurub, Sonra, Yeməyə, süfrəyə, bilərsiniz, bişməlidir, dəqiqə, əriştəni, Yemək, qaynadın
BİZİ İZLƏYİN