Tərkibi:Qırmızı mərci 1 stk.
Soğan 1 ədəd
Yer kökü 1 ədəd
Kartof 1 ədəd
Tomat pastası 2 x.q.
Kərə yağı 3 x.q.
Su 4 stk.
Duz
İstiot
Hazırlanması:Soğanı şorbanı bişirəcəyiniz qazanın dibinə xırda xırda doğrayıb kərə yağı ilə 4-5 dəqiqə qızardın. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş yer kökü və tomat pastası əlavə edərək əlavə 10 dəqiqə bişirməyə davam edin. Qazana su əlavə edin. Kartofu doğrayıb mərci ilə birlikdə suya əlavə edin. Kartof bişənə kimi şorbanı bişirməyə davam edin. Zövqünüzə görə duz və istiot əlavə edin. Son olaraq şorbanı blenderdən keçirdin. Mərci şorbamız hazırdır!
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, şorbanı, doğrayıb, xırda, bişirməyə, dəqiqə, pastası, mərci, davam, Kartof, bişənə, Kartofu, Qazana, Zövqünüzə, birlikdə, olaraq, şorbamız, hazırdır, Mərci, keçirdin