• Velüte sousu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 087

Tarix : 30-03-2016, 20:00

Bölmə : Souslar / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
62 ml təmizlənmiş, əridilmiş kərə yağı
62 qr un
1,25 litr toyuq bulyonu
ru sousu
duz
istiot

Hazırlanması:
Velüte sousu Beşamel, Allemand və Espanyol sousları ilə eyni sırada Fransa mətbəxinin əsas souslarından biridir. Fransız dilində "Velouté" velür sifətindən yaranır və tərcümədə məxməri mənasını verir. Düzgün hazırlanan Velüte sousu ətirli, yumşaq konsistesniyalı və krem kimi qabarıqsız olur.

1. İnqredientlər.
2. Ru sousu hazırlanır. Bu sous haqqında saytımızda qeyd edilmişdir. Bunun üçün yüksək odda kərə yağı qızdırılır və ona un əlavə edilərək daimə qarışdırılır.
3. Nəticədə krem kimi ru sousu hazırdır.
4. Sonra yavaş-yavaş onun üzərinə, qarışdıraraq toyuq bulyonu əlavə edilir.
5. Nəticədə 1,5 litr maye alınır.
6. Qaynadıqda qazın odu azaldılır və mayenin miqdarı 1 litr olana qədər qarışdırılaraq bişirilir. Təqribi 30-40 dəqiqə. Sonra duz və istiot əlavə edilir. Və nəticədə əsas souslardan biri olan Velüte hazırdır!

Velüte sousu resepti - FOTO RESEPT

Velüte sousu resepti - FOTO RESEPT

Velüte sousu resepti - FOTO RESEPT

Velüte sousu resepti - FOTO RESEPT

Velüte sousu resepti - FOTO RESEPT

Velüte sousu resepti - FOTO RESEPT

Velüte sousu resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: sousu, Velüte, əlavə, istiot, Nəticədə, Sonra, edilir, hazırdır, yavaş, bulyonu, toyuq, saytımızda, haqqında, hazırlanır, İnqredientlər, qarışdırılır, edilmişdir, qızdırılır, yüksək, Bunun
BİZİ İZLƏYİN