Tərkibi:şüyüd
cəfəri
göy soğan
ispanaq (başqa göyərtilər də götürə bilərsiniz)
250 q xama
3 bişmiş yumurta
3 x.q. bəyaz üzüm sirkəsi
6 x.q. günəbaxan yağı
1 x.q. xardal
duz, istiot, şəkər tozu
Hazırlanması:Yumurtaları suda bişirin, ağını sarısından ayırın. Yumurta sarılarını çəngəllə əzib bitki yağıyla qarışdırın. Xardalla sirkəni, zövqə görə şəkər tozu, duz, istiot qatıb eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
Yuyulub suyu çəkilmiş göyərtini xırda doğrayın. Ət maşını, yaxud blenderdən də keçirə bilərsiniz.
Xamanı göyərtiylə qarışdırın, yumurta sarısı ilə olan qarışığı əlavə edin, eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. Bişmiş yumurta ağlarını da xırda doğrayıb əlavə edin. Təxminən 1 saat otaq temperaturunda saxlayın.
Frankfurt sousu bişmiş kartof və ət xörəklərinin yanında süfrəyə verilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırın, yumurta, bişmiş, alınanadək, şəkər, istiot, bilərsiniz, kütlə, əlavə, eynicinsli, xırda, keçirə, Xamanı, göyərtiylə, maşını, doğrayın, sarısı, yaxud, göyərtini, blenderdən