• Qatıqlı yarma şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 150

Tarix : 4-03-2016, 19:00

Bölmə : Sulu yeməklər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 su stəkanı yarma,
1 şorba qaşığı un,
6 su stəkanı ayran,
2 diş sarımsaq,
1 şorba qaşığı bibər tomatı,
2 şorba qaşığı kərə yağı,
Duz,
Nanə,
Pul bibər,

Hazırlanması:
Ayranı geniş bur qazanda duz və un qataraq möhkəm qarışdırın.
Yarmanı yuyub ayrı bir qazanda 10 dəqiqə bişirərək süzün və ayrana əlavə edin.
Ayran çürüməsin deyə vam odda taxta qaşıqla davamlı qarışdırın.
Yarmalar tamamən yumşaldıqdan sonar ocaqdan alın.
Ayrı bir tavada kərə yağını əridin və əzilmiş sarımsağı və tomatı əlavə edin.
Sonar onları azca qovurun.
Hazırladığınız qarışığı şorbaya əlavə edib daha 5 dəqiqə qaynadın.
Nanə və pul bibəri də üzərinə səpərək servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, əlavə, şorba, dəqiqə, qazanda, qarışdırın, bibər, tomatı, stəkanı, sarımsağı, Sonar, onları, sonar, ocaqdan, yağını, əridin, əzilmiş, tavada, qarışığı, üzərinə
BİZİ İZLƏYİN