• Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 550

Tarix : 17-03-2016, 10:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Ət yeməkləri / Şorbalar / Foto reseptlər

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
yağlı sümüklü mal əti
1 ədəd baş soğan
8 ədəd kartof
2 ədəd kök
500 qr tutma kələm
cəfəri
keşniş

Hazırlanması:
1. İnqredientlər hazırlanır.
2. Sümüklü mal əti bir qazanda qaynadılır. Qaynadılarkan qazana təmizlənmiş, yarı doğranmış baş soğan əlavə edilir və bir çimdik duz tökülür.
3. Hazır olduqda ətlər sümüklərindən ayrılır, bulyon isə süzgəcdən keçirilib digər qazana əlavə edilir.
4. Tərəvəzlər təmizlənir və doğranılır. Kök uzunsov formada, soğan xırda kubiklər formasında, kartofun bir hissəsi xırda kubiklər şəklində, bir hissəsi isə doğranmamış saxlanılır.
5. Qaynayan mal bulyonun üzərinə doğranmış tərəvəzlər əlavə edilir: kök, soğan, kartof və həmçinin doğranmamış kartoflar.
6. Kartof hazır olana qədər, 30 dəqiqə ərzində bişirilir. İri kartoflar bişdikdə onları çıxarıb çəngəl ilə əzib bulyona əlavə edirik. Bu cür püre yeməyə əlavə gözəl dad verəcək və bir qədər şorbanı qatılaşdıracaq.
7. Şorbaya tutma kələm əlavə edilir.
8. Kələm yumşalana qədər, 20-30 dəqiqə bişirilir.
9. Bu müddət ərzində göyərtilər doğranılır. Qatıq (xama) və ətlər hazırlanır.
10. Zövqə görə göyərtini şorbaya qazanda əlavə etmək olar və ya artıq boşqaba tökərkən.
11. Üzərinə qatıq və doğranmış göyərti əlavə edib süfrəyə vermək olar.

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT

Borş tutma kələmdən (Şi) resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qədər, soğan, edilir, tutma, doğranmış, qazana, həmçinin, dəqiqə, xırda, bişirilir, hazırlanır, ərzində, qazanda, kartoflar, ətlər, yağlı, kartof, hissəsi, doğranılır
BİZİ İZLƏYİN