Tərkibi:2 yemək qaşığı kərə yağ
400 qr. göbələk - doğranmış
2 diş sarımsaq
2 yemək qaşığı un
4 su stəkanı toyuq suyu
200 ml. qaymaq
duz
qara bibər
Şüyüd - üzəri üçün
Hazırlanması:Kərəyağını qazanda əridin, göbələk və sarımsaqları əlavə edib göbələklər suyunu çəkənə qədər bişirin. Unu əlavə edin, baharatlandırın və qovurun. Un qoxusu çıxınca yavaşca və davamlı qarışdıraraq toyuq suyunu əlavə edin və qaynamağa buraxın. Şorba qaynayınca ocaqdan alın qaymağı davamlı qarışdıraraq əlavə edin və təkrar ocağa alıb bir dəfə də qaynadın. Üzərinə incə qıyılmış şüyüd səpib xidmət edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, yemək, suyunu, qarışdıraraq, toyuq, davamlı, qaşığı, göbələk, Şorba, qaynamağa, qaynayınca, yavaşca, buraxın, təkrar, qıyılmış, şüyüd, səpib, xidmət, Üzərinə, qaynadın