• Köz badımcan şorbası resept

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 210

Tarix : 25-03-2017, 16:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Chef Mübariz


Tərkibi:
4 ədəd badımcan - közlenmiş, qabıqları soyulmuş
4 stəkanı toyuq suyu
2 diş sarımsaq
1 çay qaşığı toz qırmızı bibər
4 ədəd arpacıq soğan
1 yemək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı darçın
3-4 budaq cəfəri
duz
qara bibər

Hazırlanması:
Soğan və sarımsağı kərə yağında qızarıncaya qədər qovurun. Badımcanları əlavə edib qovurmağa davam edin. Qırmızı toz bibər, darçın, duz və qara bibəri əlavə edib qovurun, ədviyyatlar aromalarını buraxınca toyuq suyunu əlavə edin və qaynamağa buraxın. qaynadıqdan sonra altını azaltmaq və belə bütün ləzzətlər bir-birinə keçənə qədər 5 dəqiqə daha bişirin. Blender ilə şorbanı püre halına gətirin. Qıyılmış cəfəri yarpaqları ilə bəzəyərək xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qaşığı, bibər, qovurun, toyuq, darçın, qədər, cəfəri, bütün, azaltmaq, altını, qaynamağa, suyunu, buraxın, qaynadıqdan, sonra, ləzzətlər, dəqiqə, Qıyılmış, gətirin
BİZİ İZLƏYİN