Tərkibi:Xəmiri üçün:2 qəhvə fincanı un
1 ədəd yumurta
Yarım qəhvə fincanı su
1 çay qaşığı duz
Sousu üçün:2 şorba qaşığı susam yağı
2 diş sarımsaq
10 su stəkanı toyuq suyu
1 şorba qaşığı soya sousu
5 stəkan su
Daxili xərc üçün:2 şorba qaşığı duru yağ
400 qram dana qıyma
1 şorba qaşığı susam yağı
2 diş sarımsaq
1 şorba qaşığı toz zəncəfil
2 şorba qaşığı soya sousu
Üzərinə: doğranmış təzə göy soğan
Hazırlanması:Un, yumurta, su və duzu yoğurub, qulaq məməsi halında bir xəmir əldə edin. Mərdanə ilə çox incə olmayacaq şəkildə açın və kəsərək 3x3 sm-lik kvadratlar əldə edin. Ayrı bir yerdə bütün sous vəsaitini 15 dəqiqə bişirin. Daxili xərc üçün, qızğın yağda bütün xərc vəsaitini sote edib soyumağa buraxın. Xəmirlərin ortalarına xərci pay edib, uclarından bağlayın. Xəmirləri sousun içinə əlavə edib, 10 dəqiqə bişirin. Şorba qablarına alıb, üzərinə soğan səpərək xidmət edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, şorba, sousu, sarımsaq, Daxili, soğan, vəsaitini, susam, bişirin, fincanı, qəhvə, dəqiqə, yumurta, bütün, xərci, ortalarına, Xəmirlərin, soyumağa, qızğın, yağda