Tərkibi:adambaşına 150 q qoyun əti
50 q noxud
20 q ərinmiş yağ
40 q düyü
20 q təzə alça yaxud alça qurusu
keşniş
zəfəran
duz/istiot
Hazırlanması:Təmizlənmiş, yuyulmuş, ütülmüş və doğranmış toyuq suda bişirilir. Sonra çıxarılır, bulyona düyü, yağda qızardılmış soğan vurulub qaynadılır. Bəzən xörəyin hazır olmasına az qalmış içinə qabaqcadan soyuq suda isladılaraq ayrıca bişirilmiş noxud, yuyulmuş alça qurusu, albuxara əlavə edilib duz vurulur. Sonra toyuq əti və xırda doğranmış şüyüd qatılaraq yenidən biraz qaynadılır.
Süfrəyə verilən zamanxörəyin üzərinə quru nanə səpilir.
QEYD: Mövsümdən asılı olaraq toyuq şorabasına təzə qırmızı pomidor da qatmaq olar.
Nuş olsun!
Etiketlər: toyuq, yuyulmuş, doğranmış, qurusu, qaynadılır, Sonra, noxud, xırda, şüyüd, qatılaraq, yenidən, qatmaq, vurulur, bişirilmiş, ayrıca, albuxara, əlavə, edilib, biraz, Süfrəyə