• Toyuq şorabası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 831

Tarix : 6-04-2017, 21:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Toyuq yeməkləri / Şorbalar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Xatirə


Tərkibi:
adambaşına 150 q qoyun əti
50 q noxud
20 q ərinmiş yağ
40 q düyü
20 q təzə alça yaxud alça qurusu
keşniş
zəfəran
duz/istiot

Hazırlanması:
Təmizlənmiş, yuyulmuş, ütülmüş və doğranmış toyuq suda bişirilir. Sonra çıxarılır, bulyona düyü, yağda qızardılmış soğan vurulub qaynadılır. Bəzən xörəyin hazır olmasına az qalmış içinə qabaqcadan soyuq suda isladılaraq ayrıca bişirilmiş noxud, yuyulmuş alça qurusu, albuxara əlavə edilib duz vurulur. Sonra toyuq əti və xırda doğranmış şüyüd qatılaraq yenidən biraz qaynadılır.

Süfrəyə verilən zamanxörəyin üzərinə quru nanə səpilir.

QEYD: Mövsümdən asılı olaraq toyuq şorabasına təzə qırmızı pomidor da qatmaq olar.

Nuş olsun!
Etiketlər: toyuq, yuyulmuş, doğranmış, qurusu, qaynadılır, Sonra, noxud, xırda, şüyüd, qatılaraq, yenidən, qatmaq, vurulur, bişirilmiş, ayrıca, albuxara, əlavə, edilib, biraz, Süfrəyə
BİZİ İZLƏYİN