Tərkibi:1-2 diş sarımsaq
0,5 baş soğan
200 ml qaymaq
3 dəstə ispanaq
40 qr kərə yağı (yaxud duru yağ)
150 qr su, (yaxud toyuq bulyonu)
Duz, istiot
Hazırlanması:40 qr yağı qazana əlavə edib, üzərinə xırda doğranmış sarımsaq və soğanı qızılı rəngi alana qədər qızardılır. Sonra üzərinə ispanağ əlavə edilib, göyərtini qovurursunuz.
Üzərinə 200 qr qaymaq əlavə edilib, yaxşıca qatışdırılır. Ən sonda su əlavə edilir. Duz, istiot zövqə görə vurulur. İstəkdən asılı olaraq blenderlə yaxşıca çalınır.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, üzərinə, yaxşıca, sarımsaq, istiot, edilib, qaymaq, yaxud, qatışdırılır, blenderlə, Üzərinə, qovurursunuz, göyərtini, sonda, edilir, vurulur, İstəkdən, çalınır, olaraq, zövqə