Tərkibi:500 ml qatıq
200 q un
4 yumurta
1 ç.q. qabartma tozu
İç üçün:1 dəstə göy soğan
100 q bərk pendir
1 bişmiş yumurta
Hazırlanması:
İçin hazırlanamsı:Pendiri sürtgəcdən keçirin, yaxud xırda doğrayın, xırda doğranmış göy soğan və kubik doğranmış bişmiş yumurta ilə qarışdırın. İç hazırdır.
Qeyd: Güclü dadı olan pendir seçin, ətirli və bir qədər duzlu olsun, məsələn, Oltermani, Qauda, Tilziter, yaxud Edam.
Xəmirin hazırlanması:Unu qatıqla qarışdırın.
Yumurtaları, duz-istiot, 1 çay qaşığı da şəkər tozu əlavə edin. Qabartma tozunu ən sonda əlavə edin, qarışdırın. Xəmir duru alınmalıdır.
Sinini yağlayın. Xəmirin yarısını içinə tökün. İçi döşəyin.
Xəmirin qalanını üzərinə töküb 180 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyun.
Təxminən 30 dəqiqə bişirin.
Bişirdikdən dərhal sonra sobadan çıxarmayın. Bir qədər soyumasını gözləyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırın, yumurta, Xəmirin, yaxud, xırda, doğranmış, bişmiş, olsun, əlavə, qədər, pendir, soğan, üzərinə, qalanını, döşəyin, tökün, yarısını, Xəmir, sonda, alınmalıdır