Tərkibi:1/4 st. yaşıl zeytun
450 q qırmızı kartof
2 x.q. zeytun yağı
6 şərid limon sedrası
0,5 ç.q. zirə
1 st. su
1/4 st. doğranmış cəfəri
1 limon
duz
qara istiot
Hazırlanması:Zeytunları çəngəllə əzin, çərdəklərini çıxarın, lətini xırda doğrayın.
Kartofu xırda doğrayın, xırdadırsa, ortadan iki bölün.
Ləyəndə kartof, zeytun, yağ, limon sedrası, zirə, 0,5 ç.q. duz, 0,25 ç.q. qara istiotla qarışdırın. Üzərinə limon şirəsi gəzdirin. Yaxşıca qarışdırıb dərin tavaya yığın.
Su əlavə edin, qaynara düşəndən sonra qapağını örtün, orta itilikli odda 10-12 dəqiqə, kartof yumşalınca bişirin. Sonra qapağı açın, suyunu tam çəkib qızarınca bişirin.
Üzərinə doğranmış cəfəri səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: limon, kartof, zeytun, cəfəri, xırda, doğrayın, Üzərinə, doğranmış, bişirin, sedrası, düşəndən, sonra, qapağını, qaynara, əlavə, dərin, tavaya, yığın, olsun, örtün