Tərkibi:600 ml su
200 q qarğıdalı yarması (orta böyüklükdə)
200 q şampinyon
100 q "Feta" pendiri (başqa pendirlə əvəz etmək olar)
50 q yağ
duz
Hazırlanması:Göbələkləri yuyub təmizləyin. Duzlu suda bişirin. Aşsüzənə yığıb süzün. Soyuyandan sonra doğrayın.
Bir qədər yağda şampinyonları qızılı rəng alanadək qovurun (çox qurutmayın).
Qazana su töküb qaynadın. Duz qatın. Qaynara düşəndə yuyulmuş qarğıdalı yarmasını əlavə edin. Qarışdıraraq bişirin. Bişib-bişmədiyini yoxlamaq üçün qaşıqla götürüb azca soyuyandan sonra boşqaba qoyun. Əyin, əgər axıb getmirsə, deməli, bişib.
Banoşu azca dərin qablara çəkib üzərinə göbələkləri düzün, sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: bişirin, qarğıdalı, sonra, qaşıqla, götürüb, boşqaba, yoxlamaq, soyuyandan, bişmədiyini, yarmasını, yuyulmuş, əlavə, Qarışdıraraq, Bişib, qoyun, deməli, düzün, göbələkləri, sürtgəcdən, keçirilmiş