Tərkibi:toyuq
500 qr. qoz ləpəsi
5 diş sarımsaq
3 baş soğan
1 ç.q. xmeli-suneli
duz
Hazırlanması:Toyuğu yuyub tikələrə kəsirik, dərin qazana qoyub suda bişiririk. Bu vaxtı satsivi sousu hazırlayaq. Qozun qabığı təmizlənir, blenderdə püre halına salınır. Sarımsaq əlavə olunur və bir daha blendordan keçirdilir. Soğanı xırda kəsirik və qızılı rəngə qədər qızardırıq. Qoz pastasına qızarılməş soğan, xmeli-suneli və duz əlavə olur. Yaxşı qarışdırılır. Toyuq bulyonunu narın süzqəcdən keçiririk. Bulyonu yavaş yavaş qoz pastasına əlavə edirik. Sous smetan kimi alınmalıdır, ona görə özünüz baxın nə gədər bulyon lazım olacaq sizə. Hazır sousun içinə toyuq tikələrini düzürük. Sacivini vam odda qaynayana gədər bir yerdə bişiririk. Qaynamağa başlayanda altını keçirdib, soyuduruq. Soyuyanda soyuducuda 2-3 saat saxlayın. Sacivi soyuq qəlyanaltı kimi yeyilir.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: əlavə, gədər, kəsirik, pastasına, yavaş, bişiririk, toyuq, suneli, xmeli, soğan, bulyon, sousun, lazım, olacaq, Hazır, smetan, Bulyonu, keçiririk, edirik, içinə