• Toyuqlu paxla şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 26 053

Tarix : 26-05-2014, 06:58

Bölmə : Toyuq yeməkləri / Şorbalar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Yarım kilo paxla
1 ədəd kiçik boyda quru soğan
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı qatıq
1 xörək qaşığı limon suyu
1 xörək qaşığı incə doğranmış şüyüd
1 parça toyuq döş əti
1 çay qaşığı şəkər tozu
Zövqünüzə görə duz
1 litr su

Hazırlanması:
Paxlaları ayırd edib təmizləyin və şorba qazanına əlavə edin. Toz şəkər, duz, bir litr su və bir yemək qaşığı un əlavə edib yumuşalan qədər bişirin.
Ayrı bir qazanda toyuq ətini yumuşayana qədər qaynadın. Qaynadılan toyuğu kiçik parçalara bölüb şorba qazanına əlavə edin.
Qatıq, limon suyu və bir yemək qaşığı unu qarışdırıb şorbaya əlavə edin. Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bir azca qaynadın.
Şüyüd və duzunu əlavə edib şorbanı ocaqdan endirin və blenderle çəkin. Kasada pay edib xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, əlavə, xörək, şorba, şəkər, qazanına, qaynadın, yemək, toyuq, qədər, limon, kiçik, qarışdırdıqdan, Yaxşıca, sonra, şorbaya, qarışdırıb, parçalara, bölüb, Qatıq
BİZİ İZLƏYİN