Tsitsibeli (soğanla pomidor konservini) gürcü mətbəxinin sevilən təamıdır.
Tərkibi: 2 kq pomidor
500 q baş soğan
250 ml bitki yağı
1 st. sarımsaq
2 x.q. şəkər tozu
2 x.q. duz
üyüdülmüş qırmızı istiot (zövqə görə)
Hazırlanması:Pomidorları yuyub təmizləyin, ət maşınından keçirin.
Soğanı doğrayıb bitki yağında qovurun.
Pomidorları əlavə edin, orta itilikli odda təxminən 1 saat bişirin.
Sarımsağı doğrayın.
Sarımsaq, şəkər tozu, duz, qırmızı istiotu pomidorlara əlavə edin, qarışdırın, daha 30 dəqiqə bişirin.
Sterilizə edilmiş bankalara yığıb bağlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: Pomidorları, bitki, şəkər, qırmızı, bişirin, əlavə, pomidor, Sarımsaq, qovurun, Sarımsağı, itilikli, təxminən, doğrayın, pomidorlara, bankalara, yığıb, bağlayın, olsun, edilmiş, Sterilizə