Tərkibi:
1 kg kök,
1 kg xiyar,
1 kg körpə yaşil bibər,
1 kg yaşil pomidor,
5-6 şorba qaşığı iri duz,
1 su stəkanı sirkə,
10-12 diş sarımsaq,
Hazırlanması:
Köklərin üstünü təmizləyin.
Uzunsov bibərləri yuyub uçlarını azca kəsin.
Xiyarların da baslarını kəsin.
Turşuyu hazırlayacağınız bankaları dolduracak qədər suda duzu əridin.
Sirkəsini əlavə edərək duzlu suyunu hazırlayın.
Hazırladığınız tərəvəzləri bankalara sıra ilə yerləşdirin.
Aralarına sarımsaq dişlərini əavə edin.
Şorabanı bankalara tərəvəzləri keçənə qədər tökün.
Cəfərini üzərinə yerləşdirib qapağını möhkəm bağlayın.
Quru ve sərin bir yerdə 15 gün saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: yaşil, kəsin, tərəvəzləri, bankalara, sarımsaq, qədər, yerləşdirin, Hazırladığınız, hazırlayın, suyunu, Sirkəsini, əridin, əlavə, edərək, duzlu, Aralarına, Şorabanı, bağlayın, möhkəm, sərin