• Turşuya qoyulmuş şampinyon göbələkləri resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 22 025

Tarix : 20-04-2016, 15:00

Bölmə : Turşular / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kg şampinyon
2 stəkan su
50-60 qr sirkə cövhəri (30%)
10 ədəd (noxud dənələri) qara istiot
4 əd mixək
2 əd dəfnə yarpağı
10 qr duz
5 qr şəkər tozu
muskat

Hazırlanması:
1. Ərzaqlar hazırlanır.

2. Göbələklər 10 dəqiqə ərzində duzlu suda qaynadılır. Sonra su axıdılır.

3. Marinadın (şorabanın) hazırlanması. Su qaynama həddinə gətirilərək istiot, dəfnə yarpağı, mixək, muskat, sirkə, duz və şəkər tozu əlavə edilir. Göbələklərin üzərinə alınan marinad əlavə olunur və birdaha qaynama həddinə gətirilərək 5 dəqiqə bişirilir.

4. Göbələklər isti-isti bankalara doldurulub bağlanır. Göbələklər soyuduqda isə bankalar soyuducuya yerləşdirilir.

5. Turşu göbələkləri soyuyandan dərhal sonra artıq istifadə etmək olur.

Turşuya qoyulmuş şampinyon göbələkləri resepti - FOTO RESEPT

Turşuya qoyulmuş şampinyon göbələkləri resepti - FOTO RESEPT

Turşuya qoyulmuş şampinyon göbələkləri resepti - FOTO RESEPT

Turşuya qoyulmuş şampinyon göbələkləri resepti - FOTO RESEPT

Turşuya qoyulmuş şampinyon göbələkləri resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: Göbələklər, şəkər, gətirilərək, dəfnə, mixək, muskat, istiot, qaynama, əlavə, dəqiqə, həddinə, yarpağı, istifadə, sirkə, birdaha, alınan, marinad, üzərinə, olunur, Göbələklərin
BİZİ İZLƏYİN