Tərkibi:2 kg qırmızı bibər
2 baş sarmisaq
2 dəstə cəfəri
1 su stəkanı sirkə
1 çay stəkanı limon suyu
1 çay stəkanı bitki yağı
kifayət edəcək qədər duz
Hazırlanması:Qırmızı bibərləri bol suda yuyaraq qurudun.
Sobada bir az saxlayın ki qabıqları rahat soya biləsiniz.
Bibərləri boyuna iki bərabər hissəyə bölüb, tumlarını çıxarın.
Bibərləri iri iri doğrayın.
Sarmısağların qabıqlarını soyun və kiçik kiçik doğrayın.
Cəfərilərı incə incə doğrayın.
Ayrı bir qaba sirkəni, limon suyunu və turşu duzunu qatraq qatışdırın.
Duz əriyənə qədər qarışdırın.
Duru yağı da əlavə edərək qabın içinə tökün.
Qabın ağzını bağlayın.
Qeyd: Turşunu qışa qədər saxlayarsanız, soyuducuya qoruyun.
Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, doğrayın, stəkanı, Bibərləri, limon, kiçik, duzunu, qatraq, əriyənə, qabıqlarını, qatışdırın, soyun, sirkəni, qarışdırın, suyunu, Cəfərilərı, turşu, edərək, saxlayarsanız, Turşunu