• Çubuq turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 451

Tarix : 6-07-2016, 11:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
3,5-4 kilo turşuluk xiyar (kiçik)
balona yada bidona sığacağı qədər su
duz
2 xörək qaşığı şəkər
10-15 diş sarımsaq
2 su stəkanı sirkə
dəfnə yarpağı yada şüyüd

Hazırlanması:
Təzə, sərt quruluşlu olan kiçik və eyni qalınlıqdakı xiyarları istifadə edin.
xiyarları və ara ara sarımsaqları balona yerləşdirin.
Fərqli bir ləzzət və dad verməsi üçün dəfnə yarpağı və / və ya şüyüdü ən üstə qoyun.
ayrı bir qabda turşu suyu hazırlanır. Hər bir litr üçün 5 xörək qaşığı duz. Su xiyarların üzərini örtənə qədər doldurulur
balonun ağzını möhkəmcə bağlayın.
Dəzgah üzərində ya da düz bir zəmin üzərində 2 gün gözlədin ki suyu azalsa, ki azalacaq: üzərinə bir az daha su əlavə edin.
Turşunu, yetişməsi üçün 18 ~ 20 ° C temperaturda 4-6 həftə gözlədin.
Turşu olduqdan sonra daha sərin yerdə saxlayın. Turşunun üzərində ağ, qalın bir pərdə halında maya təbəqəsi meydana gəlsə, bunu təmizləyin.

Nuş olsun!
Etiketlər: üzərində, xörək, qaşığı, dəfnə, xiyarları, yarpağı, qədər, gözlədin, balona, kiçik, yetişməsi, Turşunu, temperaturda, bağlayın, həftə, əlavə, Dəzgah, azalsa, azalacaq, üzərinə
BİZİ İZLƏYİN