Tərkibi:çerri pomidoru
acı istiot (çili)
duz
istiot
şüyüd
qıtığotu (xren)
albalı yarpaqları
Hazırlanması:Acı istiotu doğrayın.
Üçlitrlik balonları yuyun, hər birinin dibinə göyərti və acı istiot qoyun.
1 litrlik marinad: 1 litr suya 1 dolu qaşıq duz töküb qaynadın. 5 ədəd 3-litrlik balon üçün təxminən 6-8 litr marinad gərək olacaq.
Pomidorları bankaya sıx-sıx yığın.
Üstündən marinad tökün, qıtığotu yarpağı qoyub ağzını qapaqla bağlayın. 5 gün mətbəxdə saxlayın. Sonra isə soyuq yerə qoyun.
Bu şoraba 3-4 həftəyə gəlir. Çerrinin yerinə adi pomidor da götürmək olar, ancaq çerri daha dadlıdır və formasını itirmir.
Nuş olsun!
Etiketlər: istiot, marinad, qıtığotu, litrlik, qoyun, çerri, saxlayın, Sonra, mətbəxdə, ağzını, yarpağı, tökün, qoyub, soyuq, qapaqla, bağlayın, həftəyə, dadlıdır, ancaq, formasını