Yəqin ki, qaynadılmış qarğıdalını çoxları sevir. Uşaqların da çox sevdiyi bir yeyəcək olan qaynadılmış qarşıdalı yay yalarında daha çox istifadə edilir.
Əgər istiyirsinisə hazırladığınız qarğıdalı yumşaq, dadlı olsun o zaman qarğıdalı alarkən bəzi nüanslara diqqət yetirməlisiniz. Yaxşı olardı ki, qarğıdalını yarpaqlarından təmizlənməmiş alasınıız. Çünki yarpaqları qarğıdalını zədələnmədən və bakteriyalardan qoruyur. Həmçinin də bu yarpaqların sarı deyil, yaşıl rəng olmasına da fikir verin. Ona görə ki, bu tərəvəzin təzə olduğuna bir işarədi.
Qaynadılma sirrləri
Qaynatmazdan əvvəl qarğıdalını 1-2 saatlığa suya qoyun ki, yumşalsın.
Qaynadan zaman suya duz tökməyin. Çünki duz qarğıdalının dənələrini bərkidir.
Qarğıdalını yarpaqları və sapları ilə birlikdə qaynatsaz o zaman daha ətirli və dadlı alınar.
Tam yetişməmiş qarğıdalıları 20 dəqiqə, yetişmişləri ilə 2 saat qaynadın.
Əvvəlcə suyu qaynadın, sonra da həmin qazana qarğıdalıları qoyun. Belə olduqda qarğıdalılar daha ətirli və dadlı olurlar.
Bişdikdən sonra qarğıdalını yarpaqlarından təmizləyin. Kərə yağı vurun və duz səpərək yeyin. Nuş olsun.
Qarğıdalını həmçinin də sobada, qrildə, buxarda da bişirmək mümkündür. Ondan müxtəlif salatlar, popkorn, qarğıdalı çörəyi, turşusu hazırlamaq, qızartmaq, şorbalara, pizzaya, piroqlara əlavə etmək də olar.
Etiketlər: qarğıdalını, qarğıdalı, dadlı, zaman, yarpaqlarından, olsun, Çünki, Qarğıdalını, sonra, qaynadın, qarğıdalıları, ətirli, yarpaqları, qoyun, qaynadılmış, olduqda, qazana, həmin, qarğıdalılar, olurlar