• Qaralmış bananı atmayın - Faydası daha çoxdur

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 141

Tarix : 6.07.2018, 14:00

Bölmə : Faydalı bitkilər


Banan sağlamlıq baxımından olduqca faydalı bir meyvədir. Ancaq qaralmış bananı adətən çürümüş zənn edərək atırıq.

Bəs ləkəli və qaralmağa başlayan bananın digər bananlara nəzərən faydalarının ikiqat artıq olduğunu bilirdinizmi?
Qidalanma və pəhriz mütəxəssisləri ləkəli və qaralmağa başlayan bananların sağlamlıq baxımından daha faydalı olduğunu bildirirlər. Bananın qabığında aparılan araşdırmalar nəticəsində xərçəng hüceyrələrini yox edən bir maddə tapılıb.
Xüsusilə qabığının rəngi sarı olan və qaralmağa başlayan ləkəli bananda TNF adlı anti-xərçəng xüsusiyyəti olan bir birləşmə kəşf edilib.
Verilən sob açıqlamalara görə, bananın üzərində nə qədər qara ləkə varsa, banan o qədər anti-xərçəng təsirə sahib olur.
Eyni zamanda ləkəli bananlar sarı bananlara nisbətən həzm sisteminə iki qat faydalıdır.

Etiketlər: ləkəli, qaralmağa, xərçəng, başlayan, bananlara, olduğunu, qədər, bananın, baxımından, sağlamlıq, faydalı, bananda, birləşmə, rəngi, xüsusiyyəti, qabığının, hüceyrələrini, maddə, tapılıb, Xüsusilə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica