• Sarımsağın sağlamlıq üçün növbəti faydası

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1844

Tarix : 15.05.2019, 14:00

Bölmə : Faydalı bitkilər


Sarımsağın faydaları saymaqla bitmir. Elmi araşdırmalar sarımsağın yeni və yeni müalicəvi xüsusiyyətlərini üzə çıxardır.

Belə ki, Lyuisvill Universiteti (ABŞ) alimləri aşkar ediblər ki, sarımsaq bağırsaqların mikroflorasını yaxşılaşdırır, bağırsaqlarda iltihabı azaldır və həmçinin yaddaş və beyinin digər funksiyalarına müsbət təsir edir.

Bunun səbəbi sarımsağın tərkibində olan "allilsulfid" adlı maddədir.

Alimlər qeyd edir ki, sarımsaqdan fayda almaq üçün onu çiy halda yemək lazımdır. Yedikdən əvvəl sarımsağı xırda doğramaq və ya əzmək tövsiyə olunur ki, bu halda onun faydalı xüsusiyyətləri xeyli artır.


Etiketlər: sarımsağın, halda, sarımsaqdan, fayda, almaq, yemək, Alimlər, maddədir, Bunun, səbəbi, tərkibində, allilsulfid, lazımdır, əvvəl, faydalı, olunur, xüsusiyyətləri, xeyli, artır, tövsiyə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN