• İspanağı bişirmədən yeyin - Məsləhət

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 81

Tarix : 11.02.2019, 14:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları




İsveçin Linkopinq Universitetinin mütəxəssisləri ispanağın ən xeyirli vəziyyətini tapmaq üçün müxtəlif vasitələrlə onu bişirərək test ediblər.

Araşdırma zamanı gəlinən nəticəyə görə, ispanaq bişirildikdə tərkibindəki antioksidanlar ölür. Buna görə də ispanağı çiy yemək daha faydalıdır.

İspanaqda lütein səviyyəsini nizamlı olaraq ölçən elm adamları, aşkar ediblər ki, bu maddə bitki bişdikcə təsirini itirir. Eyni zamanda ispanaq balaca parçalara bölündükdə də lütein tükənir.

Qeyd edək ki, lütein infarkt riskini azaldır və görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır.

Araşdırmaya görə ispanaq isti ilə təmasda olmamalıdır.

Etiketlər: ispanaq, lütein, ediblər, itirir, təsirini, zamanda, balaca, bişdikcə, bitki, ölçən, adamları, aşkar, maddə, parçalara, tükənir, yaxşılaşdırır, Araşdırmaya, təmasda, olmamalıdır, qabiliyyətini
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica