• Qatığın faydaları nələrdir?

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1262

Tarix : 9.12.2016, 15:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları

Resepti göndərən : DADLI


Qatıq təbii bir dərmandır. Daima suyu ilə birlikdə istehlak edilməlidir. Vitaminlər qatığın suyundadır. Süzülən qatıqda B vitamini qalmaz.
Qatığı nahardan sonra istehlak edəndə həzmi asanlaşdırır və bağırsaqların işinə köməkçi olur.
Qatıq istehlakı sümük sağlamlığı üçün çox əhəmiyyətlidir.
Qatıq hər yaş üçün mükəmməl bir qida qaynağıdır.
Qatıq soyuq olaraq yeyilməlidir. Çünki, qatıqdakı faydalı bakteriyalar istidə həyatda qala bilməzlər.
Böyümə və inkişaf çağında olan uşaqlarda diş və sümük inkişafını sürətləndirir.
Bağırsaqlardakı faydalı bakteriyaların meydana gəlməsini təmin edər.
Qatıq ishaldan qoruyar.
Qatıq qəbizliyi önləyər.
Qanda xolesterolu salar.
Bədəndəki yağlayarın tərkibini asanlaşdırır.
Qatıq kalsium qaynağıdır və bədənimizin gündəlik 40 % kalsium ehtiyacını qarşılayar.
Qadınlarda göbələk meydana gəlməsini önləyər.
Xolesterol və diabet xəstələri mümkün olduğunca çox qatıq istehlak etməlidirlər. Faydasını çox görəcəklər.
Yuxu problemi olanlar gecə yatmazdan əvvəl qatıq istehlak etməlisiniz. Qatıq gözəl bir yuxu üçün əvəzedilməzdir.
Həzmi nizamlar və həzmə köməkçi olur.
Kilo verməyə köməkçi olur. Çəki idarəsini təmin edər.
Bağırsaqlarda olan təhlükəli və zərərli mikrobların çoxalmalarına hətta yaşamalarına mane olur.
Vərəm xəstələrinə üzərində antibiotik təsiri göstərir.
Qan təzyiqinin tənzimlənməsində köməkçi olur.
Qrip və soyuqdəymədə istehlak etmək immunitet sistemini gücləndirər. Ayrıca bədən müqavimətini artırar.
200 qr qatıq istehlakı qadınlardakı B12 vitamininin təxminən 60 % ni qarşılayar.
Qatığı, boynunuza və dərinizə sürüb 20 dəqiqə gözlədikdən sonra, təbii gül suyu ilə silsəniz dəriyə canlılıq qatar.
Menopauza dövründə görülən tərləmələri azaldır.
Beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır.
Şəkər xəstələrinin istifadə edəcəyi qatığın qaymağı alınmış olmalıdır və qatıq turş olmamalıdır.
Osteoporoz xəstəliyinin qarşısının alınmasında, istehlak edilməsi lazım olan qidaların başında gəlir.
Yağsız qatıq istehlak edənlərin yüksək qan təzyiqinə tutulma nisbəti daha azdır.
Qatıq, yoluxucu xəstəliklərin müalicəsində olduqca əhəmiyyətlidir. Hepatit xəstəliklərinin dietik müalicəsində istifadə olunur.
Qida borusu xərçəngindən qorunmaqda təklif edilən qidalardan biridir.
Onikibarmaq bağırsağı xorası olanlar qatıq istehlak etməməlidirlər. Qatıq onikibarmaq bağırsağı xorası olanlara ziyanlıdır.

Etiketlər: Qatıq, istehlak, qatıq, köməkçi, qaynağıdır, müalicəsində, əhəmiyyətlidir, istehlakı, faydalı, sümük, önləyər, qarşılayar, olanlar, istifadə, kalsium, gəlməsini, asanlaşdırır, meydana, təmin, Qatığı
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica