Tərkibi:mal əti
1 ç.q. kəklik otu
1 ədəd baş soğan
4 x.q. duru yağ
duz, istiot
kartof
Pomidor sousu üçün:
2 ədəd pomidor
1 x.q. tomat
Üzəri üçün:
qatıq
Hazırlanması:İlk öncə əti uzunsov formada doğrayıb, üzərinə duz, istiot, yağ, kəklik otu, uzunsov doğranmış soğan əlavə edib, qarışdırırıq və 2-3 saat soyuducuda saxlayırıq. Soyuducudan çıxardıqdan sonra əti öz suyunda bişiririk. Suyu çəkildikdə yağ töküb, vam odda bişirməyəy davam edirik. Digər tərəfdə kartofları uzun-uzun doğrayırıq və duzlayıb, bol yağda qızardırıq.
*Qeyd. Zövqə görə kartof əvəzinə xırda doğranmış qızardılmış çörək də istifadə etmək olar.
Boşqaba öncə qızarmış kartofu düzüb, üzərinə qatıq, pomidor sousu və ən sonda əti töküb, süfryə verə bilərik.
Nuş olsun!
Etiketlər: uzunsov, qatıq, üzərinə, kəklik, töküb, pomidor, doğranmış, soğan, sousu, kartof, istiot, əvəzinə, xırda, Zövqə, qızardırıq, doğrayırıq, duzlayıb, yağda, qızardılmış, istifadə